Andrei Ivanovich, în recital la Sinagoga din Cetate Timișoara. (3 octombrie 2023)

With
Comentariile sunt închise pentru Andrei Ivanovich, în recital la Sinagoga din Cetate Timișoara. (3 octombrie 2023)

Demostaţie emoţionantă de virtuozitate oferită printr-un proiect UPT în colaborare cu Asociatia Salvaţi Patrimoniul Timișoarei

Maestrul pianist cu origini timișorene, Andrei Ivanovich a oferit săptămâna aceasta un recital de pian desosebit și emoţionant, prin proiectul Universităţii Politehnica Timișoara, Capitalizing on urban culture by promoting cultural heritage and cultural entrepreneurship. Evenimentul a fost posibil datorită implicării Asociaţiei Culturale Salvaţi Patrimoniul Timișoarei, prin președintele său Ilie Sîrbu, asociaţie care susţine proiectul, implicându-se semnificativ în implementarea lui.

Cu fiecare atingere a clapei, Andrei Ivanovich ne-a făcut să simţim că, dincolo de noi, există o spiritualitate pe care merită să o accesăm, că muzica de pian este un medium între noi şi alte epoci care se deschid în faţa noastră, tocmai pentru ca propria oglindire să comunice cu acele epoci.

 

Sinagoga din Cetate, locul în care a fost organizat recitalul, s-a dovedit a fi un spaţiu foarte primitor, însă prea mic pentru melomanii orașului Timișoara, veniţi în număr mare la eveniment.

https://www.qubtv.ro/actualitate/concert-andrei-ivanovich-qubarena/

Profesor la Universitatea din Shanghai, Andrei Ivanovich, a impresionat audienţa nu doar prin talentul său, ci și prin simplitate și modestie, educaţie, respectul faţă de public, dovedind că e un om valoros prin el însuși și nu doar pentru faptul că este urmașul marelui compozitor Ioan Ivanovich al cărui vals ,,Valurile Dunării’’ a încântat o lume întreagă. Vorbitor a șase limbi, Andrei Ivanovici a dorit să interacţioneze cu fiecare persoană în parte după recital, comunicând în frumoasa limbă română, chiar dacă i-ar fi fost mai familiare limbile chineză, rusă sau germană, limbi în care a învăţat de-a lungul timpului.

Mulțumim pentru sprijin Comunității Evreiești din Timișoara, Qub TV, Filarmonica Banatul din Timișoara, Costructim SA, Ziua de Vest, Banatul Azi pentru întreg sprijinul acordat!