Directia de Urbanism spirjina din umbra incalcarea Legii 422

With
Comentariile sunt închise pentru Directia de Urbanism spirjina din umbra incalcarea Legii 422

Referitor la modul  „ciudat” in care Directia de Urbanism a Municipiului Timisoara elibereaza Autorizatii de Construire in zonele protejate de Legea 422, fara a fi insotite de Avize de specialitate de Directia Judeteana pentru Cultura Timis, am semnalat prin nenumarate sesizari ca se incalca legea si ca autorizatiile de construire emise nu mai sunt verificate.

Legea 422, Capitolul III, Interventii asupra monumentelor istorice, Art. 23. Aliniatul (3) Autorizatia de construire, autorizatia de desfiintare, precum si autorizatiile referitoare la interventiile prevăzute la alin. (2) se eliberează numai pe baza si in conformitate cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor sau, dupa caz, al serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii si Cultelor si cu celelalte avize, potrivit dispozitiilor legale in vigoare. Aliniatul(4) Autorizatiile prevazute la alin. (3), emise fara avizul institutiilor abilitate prin lege si fara respectarea conditiilor acestora, sunt nule de drept.

Am fost ignorati ca de obicei, rezultatul se vede… abuz! Raspunsul la sesizarea noastra referitoare la imobilul de pe strada Virgil Madgearu nr. 10 din Timisoara are numarul ww2018-000637 trimisa catre Directia de Urbanism la data de 15 martie 2018. Va prezentam raspunsul mai jos:

WW2018-000637

Asociatia Culturala Salvati patrimoniul Timisoarei a solicitat in scris chiar in aceiasi zi clarificari, in care am subliniat incalcarea articolul de Lege incalcat de Directia de Urbanism a Municipiului Timisoara.

Sursa foto:

Alex Mișvinschi