Consiliul Local Timisoara doreste sa premieze proprietarul care a demolat imobilul de pe Virgil Madgearu 10

With
Comentariile sunt închise pentru Consiliul Local Timisoara doreste sa premieze proprietarul care a demolat imobilul de pe Virgil Madgearu 10

Presiunile asupra celor din Primaria Timisoara încep sa se concretizeze dupa ce imobilul de pe strada Virgil Madgearu nr. 10 a fost demoat cu buna stiinta de proprietari sub supravegherea atenta a arhitectului, a dirigintelui de santier si a Directiei de Urbanism a Municipiului Timisoara, a Inspectoratului de Stat in Constructii al Judetului Timis. Desi proprietarul a fost amendat ca nu a respectat Autorizatia de Construire nr. 1652 din 12.12 2014, lucrarile la acest santier continua. Astazi, 25 mai 2018 am sesizat telefonic Politia Locala ca se lucreaza la santierul de pe Virgil Madgearu 10, raspunsul a fost unul scurt, practic naucitor: „Politia Locala nu mai are competente in acest caz”. Noi am sesizat atat Directia de Urbanism cat si Inspectoratul de Stat in Constructii, iar raspunsurile primite ne indeamna sa suspectam de lucruri necurate in ceea ce priveste Acest santier. Noi am intrebat ce masuri s-au luat pentru dirigintele de santier care conform Ordinului M.D.R.T. nr. 1.496/13.05.2011 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a Diriginţilor de Şantier are obligatia sa urmareasca urmareasca ceea ce se intampla in santier. raspunsul lor a fost unul extraordinar:

Pana la momentul de fata nu s-a retinut nici o neconformitate care sa necesite sanctionarea dirigintelui de santier. Nemultumiti de raspuns am sesizat serviciul de integritate al Ministerului Dezvoltarii, care le-a solicitat in numele nostru sa clarifice situatia, nu am primit raspuns. Cu toate aceste lucrarile se desfasoara cu o viteza naucitoare. In ceea ce priveste Directia de Urbanism a Municipiului Timisoara, raspunsurille primite ne-au ajutat sa intelegem cum functioneaza acest sistem. Chiar am primit sfaturi in cazul in care avem suspiciuni. Pentru cei de la Directia de Urbanism nu exista nici un fel de suspiciune din moment ce Consiliului Local Timisoara a incercat de doua ori  sa-l premieze pe proprietarul Gringo Bivolaru cu 85 de metri patrati pentru nerespectarea si stirbirea autoritatii statului in Timisoara.

WW2018-000637WW2018-000918Untitled_20180426_163500 (1)ww2018-001187 Sirbu

La solicitarea Asociatiei Culturale Salvati Patrimoniul Timisoarei in scris, Primaria organizeaza dezbatere publica in data, de 31 Mai 2018, pentru ca acest proprietar sa dobandeasca gratuit 85 de metri patrati pentru ca „sa dezvolte in forta” in spatiul fostului imobil de pe Strada Virgil Madgearu nr. 10 o frumusete de Palat. Am inteles perfect ca toate amenzile primite au fost luate in calcul de proprietar, de la inceput, pentru ca sa arate cine e Bulibasa in Timisoara. Felcitam Consiliul Local Timisoara, initiatorul Proiectului de Hotarare, domnul primar Nicolae Robu pentru perseverenta si dorinta de a-l premia  cu orice risc pe acest propritar in ciuda legilor incalcate! Amin!