Despre Turnuletele Bunului Simt si Dezbaterea Publica

With
Comentariile sunt închise pentru Despre Turnuletele Bunului Simt si Dezbaterea Publica

Recent intr-un ziar on-line local , primarul Timisoarei, Nicolae Robu a spus despre Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei ca: “Foarte multă lume văd că vorbește, inclusiv acești PROTECTORI<protectori ai patrimoniului Timișoarei, care cred că până acum au protejat turnulețe.” Daca primarul Timisoarei s-a referit la Turnuletele de Bun Simt, care inca mai strajuiesc Cetatea Timisoarei, asa este, le protejam! Dar daca s-a gandit la tunuletele cladirilor construite dupa Revolutia din 1989, pe care nu reuseste sa le demoleze desi au fost construite impotriva Bunului Simt si al Regulamentului de Urbanism, se insala. Pana acum, Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei a adus cateva zeci de mii de lei la Bugetul Statului prin supravegherea Cetatii si a cartierelor istorice ale Timisoarei. Marturie ne stau raspunsurile, in scris, primite de la Institutiile Statului si de la Directiile subordonate Primariei Timisoara. Asta arata, ca munca noastra voluntara nu este in zadar. Chiar daca, primarul Timisoarei nu este informat de subordonati despre activitatea noastra noi mergem mai departe, pentru ca suntem convinsi ca lucrul bine facut da roade. De data asta, rodul muncii noastre este Dezbaterea Publica.

Mai jos sunt cateva din documentele care arata munca noastra voluntara depusa pentru protejarea patrimoniului Timisoarei.

Nimeni nu e mai presus de Lege!

urbanism1 urbanism3 urbanism4 urbanism5

Va reamintim ca la data adoptarii HCL nr. 427/16.10.2015 –  “Reorganizarea circulației rutiere pe Inelul 1 de circulație și reproiectarea infrastructurii rutiere și de transport public – Pasaj Piața Victoriei”, Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei a depus, in scris, o solicitare pentru Dezbatere Publica, dar am fost ignorati. Dupa ce Hotararile Consiliului Local de la sedinta din 16 octombrie au fost publicate pe site-ul Primariei, am depus o Plangere prealabila la  Consiliul Local Timisoara in care am solicitat revocarea acestei hotarari pentru ca nu s-a respectat Legea 52/2003 – Legea Transparentei Decizionale. Am cerut si Institutiei Prefectului sa verifice legalitatea HCL nr. 427. La sesizarile noastre Dezbaterea Publica are loc in data de 2 Decembrie, la ora 16, la Filarmonica din Timisoara, la care invitam pe cei interesati sa participe pentru a scadea nivelul de barfe si afla informatii corecte despre studiul de fezabilitate intocmit pentru«Reorganizarea circulației rutiere pe Inelul 1 de circulație și reproiectarea infrastructurii rutiere și de transport public – Pasaj Piața Victoriei».

Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei