Dezbatere Publica pentru noul Regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului

With
Comentariile sunt închise pentru Dezbatere Publica pentru noul Regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului

In urma solicitarii Asociatiei Culturale Salvati Patrimoniul Timisoarei, Primaria Timisoara organizza, joi, 14 iulie2016, de la ora 15, la Primaria Timisoara, în sala de consiliu de la etajul I, b-dul C.D.Loga nr.1, dezbatere publică pe marginea Proiectului de Hotărâre pentru aprobarea „Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului” şi aprobarea unui nou „Regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului”.

Care sunt problemele noului regulament? Oficial el vine în intâmpinarea Ordinul nr. 233 din 26 februarie 2016, doar că…s-au adăugat “arome locale”!
Spre exemplu : dacă la art 35 implicarea primarului este obligatorie la Art 36 ea devine… facultativă!
” Articolul 36. Pentru propunerile ce aduc modificări importante unor părţi mari din localitate/care afectează un număr mare de persoane, Primarul Municipiului Timişoara prin Direcţia Urbanism POATE SĂ:
a) informeze publicul…
b) consulte publicul…
c) organizeze ateliere de lucru, audieri publice, întâlniri… ”
La fel de bine, pe formularea asta “poate să NU”, pentru că ea nu implică obligativitate! Un mic anunţ pe FB şi regulamentul e respectat.

Tot ca exemplu, art 13,14,15… în care PMT încearcă să limiteze persoanele cărora li se adresează consultările publice… şi probabil şi a căror opinile li se va lua în considerare.

Citind documentul constataţi şi o MARE discriminare…. cei care intenţionează să depună la PMT un PUZ sau PUD au regulile scrise la sânge, însă când vine vorba de PMT şi primar…. mai scăpăm “virgule”.