După cinci ani am dus Iosefinul la Viena într-o expoziție fotografică

With
Comentariile sunt închise pentru După cinci ani am dus Iosefinul la Viena într-o expoziție fotografică

Vernisajul expoziției ”Josefstadt-Iosefin”, organizat de Primăria Sectorului 8, Josefstadt din Viena la invitația doamnei primar Veronika Mickel Göttfert a coincis cu împlinirea a cinci ani de activitate neîntreruptă a Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Expoziția a fost o radiografie a cartierului Iosefin din Timișoara, nici înfrumusețat, nici prezentat într-o lumină sumbră. Au avut un mare succes imaginile cu Iosefinul din perioada interbelică. Întâlnirea a fost o adevărată chemare la socializare despre Timișoara și Banat a celor prezenți legati de legături trainice de regiunea noastră. Am fost plăcuți surprinși de ospitalitatea doamnei primar Veronika Mickel Göttfert de bucuria cu care am fost prezentați unor oameni dornici să sprijine Timișoara și Banatul. Alături de noi a fost prezent domnul Adrian Adam, secretarul Ambasadei Române la Viena.

 

Fostul ambasador al Austriei la București, excelența sa, Gerhard Reiweger a fost interesat de activitatea noastră și ne-a promis susținere în demersurile noastre. Domnul Johann Dama, președintele Asociației Șvabilor Bănățeni din Austria și domnul Lucas Vosicky, secretarul general al Asociației Austria-România au susținut  alături de doamna primar Veronika Mickel Göttfert ca  proiectul ”Josefstadt-Iosefrin” să prindă viață la Viena.  Am observat că, atunci, când există o bună orgnaizare, totul este posibil!

Surpriza serii a venit din partea doamnei Simina Ivan, solistă la Opera de Stat din Viena și prietenă a Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei, care ne-a încântat cu vocea domniei sale, ridicând nivelul evenimentului la care am participat. Este necesar să menționăm, că prietena noastră, timișoreanca Simina Ivan a fost inima proeictului ”Josefstadt-Iosefin”, fără implicarea sa în realizarea expoziției nimic nu s-ar fi întâmplat. Așa am constatat de câtă apreciere și trecere are doamna Simina Ivan în capitala Austriei.

În urma proiectului ”Josefstadt-Iosefin” am beneficiat de o serie de contacte cu diverse organizații civice și culturale din Viena pe care dorim să le concretizăm spre beneficiul timișorenilor. Am purtat discuții timișoreni rezidenți în ”Iosefinul Vienez”, care ne-au transmis îngrijorarea lor față de ce se întâmplă în orașul de pe Bega. Au fost prezenți mulți studenți români dintre care am remarcat-o pe Ioana Berariu din Timișoara, studentă la Universitatea din Viena.

Un prim pas prin expoziția ”Josefstadt-Iosefin” l-am realizat, urmează alți pași siguri, pe care trebuie, să-i facem în a prezenta Timișoara în Europa, cu bucurii și nevoi. Sperăm să ni se alăture și alte organizații și instituții din Timișoara.