Mantuirea Casei Muhle nu se poate cumpara

With
Comentariile sunt închise pentru Mantuirea Casei Muhle nu se poate cumpara

Astazi proiectul initiat de Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei impreuna cu Liga Banateana si sustinut de consilierul Marius Martinescu nu a trecut de Plenul Consiliului Judetean Timis. Din nefericire ceea ce era un argument pentru finantarea Proiectului s-a transformat intr-o strategie adoptata imediat impotriva acestuia. Neinspirata deschiderea unui cutii atent pecetluite si pazite de slujitorii lui Momona. Cu sau fara aluzia Adinei Murgila la finantarea Catedralei Mantuirii Neamului, Proiectul propus de noi de a transforma Casa Muhle in Muzeul Rozelor si Casa Memoriala Wilhelm si Arpad Muhle nu ar fi trecut de votul multor consilieri judeteni. Nu am avut asteptari prea mari de la aceasta sedinta. Semnalele transmise au fost clare si nicidecum codate ca proiectul va pica. E normal sa fie asa.

Foarte multi timisoreni nu inteleg ca Timisoara nu are un trecut romanesc. Am stiut ca vom avea piedici din momentul in care ideea de salvare a Patrimoniului acestui oras a prins contur. Nu ne vom opri aici, chiar daca multi spun ca ne luptam cu morile de vant. Am avut de invatat multe in timpul acestei sedinte (de cateva ore) a Consiliul Judetean Timis. Am vazut ce inseamna disciplina de partid, am priceput ca voluntariatul musai trebuie, sa aiba o culoare politica si am mai inteles ca lobby-ul pe langa politicieni nu se face cu idei. Ne vom schimba strategia din mers.

P.S.  Simoníe, simonii s. f. Trafic cu lucruri pe care Biserica le consideră sfinte, bunuri spirituale, și pedepsit cu excomunicarea, caterisirea etc. Numele vine de la Simon Magul, care a oferit apostolilor Petru și Ioan bani în schimbul harului Sfântului Duh. – Din fr. simonie. ( Conform DEX ).