Ministrul Apararii a venit la Timisoara si a lasat situatia Spitalului Militar tot în ceata… deocamdata

With
Comentariile sunt închise pentru Ministrul Apararii a venit la Timisoara si a lasat situatia Spitalului Militar tot în ceata… deocamdata

spitalul-militar timisoara

Nicolae Robu si ministrul au vizitat si analizat mai multe spatii ale armatei si ale primariei.

„Toate locatiile de care noi nu mai avem nevoie pe sistem militar nu le vom tine sa se degradeze”

, a spus Mircea Dusa, la Timisoara.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a venit joi, de dimineata, la Timisoara, unde a vizitat Spitalul Militar, un spital clasificat gradul 3.

Se fac demersuri pentru clasificarea ca spital gradul 2. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, vrea sa mute sectia de Dermatologie a Spitalului Municipal si grupul de saloane dedicat celor ce fac radioterapie în saloane din Spitalul Militar. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a descoperit ca terenul si cladirea de pe el apartine administratiei locale, dar conducerea Spitalului Militar nu vrea sa stea de vorba cu directorul de la Spitalul Municipal pentru a se întelege asupra mutarii acestor sectii. Desi când a aflat ca Spitalul Militar este al primariei Nicolae Robu a spus ca nu va cere chirie unitatii sanitare, când a auzit ca nu vor sa discute cu conducerea municipalului pentru mutare Robu a spus ca se poate ajunge si pâna la solicitarea unei chirii Spitalului Militar.

“Daca exista posibilitati de a disponibiliza vreun spatiu în locatiile pe care MApN le are în Timisoara catre municipalitate, atunci o vom face”

Desi toti asteptau ca ministrul sa faca lumina în aceasta problema, cel putin la nivel declarativ Mircea Dusa nu a spus nimic legat de acest subiect, desi plimbarea prin spital a facut-o acompaniat de primarul Timistoarei, Nicolae Robu. „Ministerul Apararii Nationale nu are foarte multe spitale, are destul de putine în tara, care trebuie sa asigure sanatatea atât a cadrelor militare cât si a rezervistilor. Necunoscând aceasta unitate militara, doar din exterior, poti sa-ti faci o imagine falsa. Daca treci prin aceasta cladire lucrurile se schimba. Îi felicit pe cei de la spitalul militar pentru felul în care au actionat pentru reamenjarea cladirii”, a spus Mircea Dusa, la Timisoara. Dusa spune ca spitalul are dotari medicale, instrumentarul medical e în concordanta cu conditiile cerute. „Sunt o persoana a dialogului. Este si domnul primar în institutie. Am vrut sa analizam mai multe proprietati ale armatei, iar daca noi consideram ca aceste terenuri si locatii pot fi date administratiei, atunci le vom da. Daca exista posibilitati de a disponibiliza vreun spatiu în locatiile pe care MApN le are în Timisoara catre municipalitate, atunci o vom face”, a spus ministrul.

Spitalele militare au misiuni separate, misiuni militare, care nu le pot rezolva spitalele civile.

robu-dusa

Mircea Dusa, la Timisoara

În ceea ce priveste siutatia Spitalului Militar, ministrul a spus ca „cei care sunt abilitati de lege sa faca acest lucru, sa clarifice situatia proprietatii, a cladirii, o vor face”.

„Toate locatiile de care noi nu mai avem nevoie pe sistem militar nu le vom tine sa se degradeze. Acum, spre deosebire de anul trecut, avem o alocare de capital pentru spitalele militare dubla. Spitalele militare au misiuni separate, misiuni militare, care nu le pot rezolva spitalele civile”, a spus ministrul. Dupa ce au vizitat spitalul militar, primarul si ministrul au mers sa viziteze si Clinica de Dermatologie, apoi la Garnizoana. Concluzie intermediara – Spitalul Militar e al României… “Analizam mai multe solu?ii ?i o vom lua pe cea mai buna. Nu m-am razgândit, am spus de la început ca vom cauta cea mai buna solutie”

, a spus Nicolae Robu

www.ziuadevest.ro