Primăvară pe Madgearu 10, iarnă la Direcția de Urbanism, în timp ce PUG-ul e așteptat ca Moș Crăciun de Paște

With
Comentariile sunt închise pentru Primăvară pe Madgearu 10, iarnă la Direcția de Urbanism, în timp ce PUG-ul e așteptat ca Moș Crăciun de Paște

Timișoara anului 2018. Îndoiala că primăvara nu mai vine a fost risipită de norul de praf ridicat la imobilul de pe strada Virgil Madgearu nr. 10. Clădirea din zona albă a bătrânului cartier Elisabetin a fost lovită cu sete din toate părțile cu baroase de muncitori plătiți prost din veniturile suspecte ale unui Cetățean de Rang Înalt al Timișoarei. De ce de Rang Înlat? Pentru că un cetățean din marea pătură a orașului nostru  nu-și permite nici să gândească la sfidarea legii, dar să construiască sau să demoleze după bunul său plac încalcând Legea 50. Direcția de Urbanism a Municipiului Timișoara cu Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții, Instituția Primăriei Timișoara ne-au demonstrat din nou că fac diferențe între cetățeni. Mare parte a timișorenilor sunt cuminți, asculători și supuși legilor. După cum se știe în popor, în Timișoara există o categorie de cetățeni privilegiați, noi le spunem Cetățeni de Rang Înalt, respectați de Instituțiile Statului de Forță și de Control. Sunt respectați pentru că mulți dintre ei sunt analfabeți – nu au cum să se supună legilor, pentru că nu știu a citi, se înțelege asta – și pun în aplicare propriile lor legi.

Foto:Alex Mișvinschi

Să revenim la primăvara de pe strada Virgil Madgearu nr. 10. În acest spațiu alb al Timișoarei, cum ne mărturiseste șeful Disciplinei în Construcții din Poliția Locală, pentru că nu e în zonă protejată, poți să-ți faci de cap fără stres prea mult. S-a dovedit a câtă oară, că nimeni nu urmărește autorizațiile de construcție după ce au fost emise. Proprietarii, Biroul de Arhitectura, firma care a a pus în aplicare desființarea clădirii, dirigintele de șantier  au speculat aceasta slăbiciune, cine va plăti?!  Istoria, fie și recentă dacă nu o iei în serios, se repetă, cu sau fără voia unui profesor universitar aflat vremelnic la cârma acestui oraș. Primăverile tind să semene cu iernile. Sperăm să nu ajungem să traim când iarna va fi ca vara. Clădirea de la această adresă, practic nu mai există, dar proprietarii sunt “siluiți” să intre în legalitate. Dar cum? Prin reconstrucție, dar nu după planurile vechi, ci după planurile noi ale Cetățeanului de Rang Înalt (CRÎ), după care se va emite o nouă Autorizație de Construire, care va fi respectată la punct și virgule. Pe Bega, pentru unii, curge lapte și miere. Noul Plan Urbanistic al Timișoarei este deja istorie. Trecutul este prezent printr-un PUG vechi, depăsit, intenționat prelungit ilegal. Între timp, noi, timișorenii ca niște plebei cuminți, în anul centenarului TREBUIE să ne împăcăm cu Legea așa cum este ea, prost scrisă și prost aplicată. Trăiască Timișoara Liberă!