Program Electoral – Ilie-Vasile Sîrbu, candidat independent pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara

With
Comentariile sunt închise pentru Program Electoral – Ilie-Vasile Sîrbu, candidat independent pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara

Ilie-Vasile Sîrbu, candidat independent pentru funcția de primar și consilier al Municipiului Timișoara

În urma acceptării candidaturii mele la funcția de primar și consilier al Municipiului Timișoara, de către Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara, am ajuns să trăiesc prima zi a campaniei electorale. Mă simt obligat și onorat să vă mulțumesc pentru întreg sprijinul acordat în campania de strângere de semnături, pentru susținerea fermă în demersul meu electoral. Mă simt privilegiat că ați fost și sunteți alături de mine într-un moment foarte important pentru comunitatea noastră.

Program electoral:

Elaborarea de urgență a unui Plan Urbanistic General fără de care nu putem discuta despre dezvoltarea orașului nostru într-un mod armonios.

Declararea clădirilor din cartierele istorice ale Timișoarei ca utilități publice de interes local, pentru reabilitarea fațadelor conform Legii 422.

Demararea proiectelor „CASA MEMORIALA WILHELM şi ARPAD MUHLE” şi „MUZEUL ROZELOR” şi parcurgerea procedurii de expropiere pentru casa şi terenul aferent, situate pe Bulevardul Mihai Viteazul la nr. 3.

Îmbunătăţirea condițiilor de viaţa ale timișorenilor prin plantarea în jurul orașului a unor perdele de păduri cu soiuri de arbori autohtoni pentru ameliorarea efectelor poluării excesive.

Redresarea Societații de Termoficare a Timișoarei prin exploatarea apei termale. Pe cele 45 de hectare care aparțin COLTERM este posibilă dezvoltarea unei stațiuni balneare și a unui Aqualand funcțional în toate lunile anului, iar prin construirea unei stații de transformare, apa termală cu o temperatură de peste 90 de grade, ce va fi adusă de la o adâncime de 3.000 de metri, va încălzi agentul termic care poate ajunge la caloriferele a mii de locuințe din cartierele Timișoarei.

Revitalizarea Societații de Termoficare a Timișoarei COLTERM prin implementarea unui proiect care să dezvolte o Uzină de Gazificare care să acopere nevoile energetice ale Timișoarei prin utilizarea resturilor lemnoase, a nămolurilor de la stația de epurare, a deșeurilor din plastic, a deșeurilor menajere și a oricărui tip de deșeu care prin ardere se descompune rezultând gaz metan pe lângă alte gaze de ardere. Ambiția mea este de a eficientiza această companie prin ecologie, reciclare și protecția mediului. Pentru a pune în funcține acest plan de rentabilizare a companiei Colterm am intrat în legătură cu un consorțiu din Austria care se va implica în acest demers. Mai mult se vor strădui să găsească fonduri pentru a achita datoria istorică a COLTERM-ului. Timișoara a fost un oraș al premierelor și așa trebuie să rămână!

Construirea unui nou Spital Municipal, în condițiile în care Centrul Oncologic de pe Calea Torontalului va rămâne în proprietatea Ministerului Sănătății.

Construirea a unor puncte de primiri urgență pentru a degreva Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Municipal.

Redresarea Societații de Termoficare a Timișoarei prin exploatarea apei termale. Pe cele 45 de hectare care aparțin COLTERM este posibilă dezvoltarea unei stațiuni balneare și a unui Aqualand funcțional în toate lunile anului, iar prin construirea unei stații de transformare, apa termală cu o temperatură de peste 90 de grade, ce va fi adusă de la o adâncime de 3.000 de metri, va încălzi agentul termic care poate ajunge la caloriferele a mii de locuințe din cartierele Timișoarei.

Anveloparea blocurilor mai vechi de 25 de ani. Majoritatea blocurilor de locuinţe prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar asta înseamnă facturi mari pentru încălzire.

Demararea procedurilor de închidere a fondului funciar pe teritoriul Municipiului Timișoara conform Legii 165/2013, pentru a opri retrocedările frauduloase în folosul grupărilor mafiote imobiliare.

Elaborarea Registrului Local al Spațiior Verzi într-o formă actualizată, pentru asigurarea calității vieții cetățenilor și pentru dezvoltarea proiectelor locale. Timișoara este orașul florilor, dar nu al mușcatelor la ghiveci sau al palmierilor.

Înființarea unor noi cimitire și extinderea parcelelor sau cimitirelor existente potrivit legii, cu respectarea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului și a normelor sanitare.

Construirea unor noi grădinițe în cartierele mărginașe care să respecte toate normele sanitare.

Redresarea Societății de Transport Public Timișoara și reabilitarea liniilor de tramvai care în prezent sunt nefuncționale sau au fost dezafectate în urma deciziilor unor funcționari corupți și iresponsabili.

Reabilitarea și refuncționalizarea unor clădiri vechi prin transformarea lor în săli de spectacol. Regândirea spațiului pentru evenimente din Parcul Rozelor pentru a putea față unor spectacole de teatru, opera în aer liber.

Organizarea unui Festival Internațional de Muzică ”Ioan Ivanovici” care să se desfășoare în Timișoara – Galați – Novi Sad – Viena, coordonat din punct de vedere artistic de Andrei Ivanovicth, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg, străstrănepotul lui Ioan Ivanovici, celebrul compositor al valsului ”Valurile Dunării”.

Organizarea unui festival de blues, care să se desfășoare în Piața Traian din cartierul istoric Fabric.

Revitalizarea sporturilor nautice, reabilitarea bazei sportive Uszoda, construirea unui stadion modern în Ronaț pentru echipa de Rugby. Dezvoltarea unei baze sportive cu clinici de recuperare pentru sportivi.