Raport de activitate 2018

With
Comentariile sunt închise pentru Raport de activitate 2018

Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei reuneşte un grup de voluntari angajaţi în documentarea, protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului construit, cultural, spiritual si intelectual din Timisoara si Banat. Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei doreşte ca prin activitatea pe care o desfăşoară să prezinte publicului interesat, printr-o serie de articole şi filme documentare, istoria fiecărei clădiri de patrimoniu din Timişoara, trecutul personalităţilor care prin activitatea desfăşurată a dus prestigiul oraşului în lume.

 

                            Raport de activitate pe anul 2018

 

Activitatea Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei în anul 2018 a început cu o serie de semnale trase legate de încălcarea Legii 422 (Legea patrimoniului) și a Legii 50 (Legea autorizarii și executării construcțiilor). Deși la nivel european anul 2018 a fost declarat ca An al Patrimoniului în orașul, în acest sens nu s-a mișcat nimic, atât la nivel național cât și la nivel local. Faptele au lipsit cu desăvârșire.

Prin acțiuni concrete și prin colaborare cu Timișoara Civică am reușit să blocăm două Planuri Urbanistice Zonale. Este vorba despre PUZ-ul de pe Strada Kiriac 17 și Piața Bisercii nr. 7 și mai multe Hotarâri de Consiliu Local ale Municipiului Timișoara.

Am semnat mai multe protocoale de colaborare cu mai multe școli din municipiul Timișoara în baza cărora am demarat o serie de Ateliere de Socializare prin Lucru Manual, Caligrafie, Fotografie organizate la centrul Multifuncțional al Consiliului Județean Timiș.

Am colaborat la realizarea filmulului documentar muzical Concertul – gândit de Ilie Stepan. Am editat cartea pentru copii Poveste din Timisoara.

În baza protocolului  de colaborare semnat cu Muzeul Național al Banatului am realizat regia și scenariul filmului documentar Contribuția Banatului la Fărurirea României Mari –  Drumul spre Alba Iulia. Am reușit să organizăm o echipă formidabilă pentru desăvârșirea acestui proiect: Cosmin Țiglar, prof. Dr. Vasile Dudaș, Rafael Vasilcin, Adrian Mardan, Marius Danci, Zsolt Tamassy, Dumitrița Ungureanu cărora le mulțumim pentru efortul depus în realizarea acestei producții…  Filmul a  fost finanțat  de Ministerul Culturii și Identității naționale, Consiliul Județean Timiș prin Muzeul Național al Banatului.

Întreaga noastră activitate pe anul 2018 a dost reflectată în presă și pe pagina noastră www.salvatipatrimoniultimisoarei.ro

Mulţumim presei pentru că a fost alaturi de noi. Iar sponsorilor le dorim viaţă lungă pentru ca proiectele noastre să prindă radacini. Mulţumim colaboratorilor nostri și celor care cred  în proiectele și activitățile noastre.

Mulțumim membrilor Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei pentru tot și pentru toate. Remarcăm disponibilitatea și activitatea Marius Mircea Rusan și a Ralucăi Rusan .

Ilie Sîrbu

 

 

Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei

29 Decembrie 2018

www.salvatipatrimoniultimisoarei.ro