Lucrul manual are o multitudine de beneficii asupra copiilor. Acesta poate fi o modalitate excelentă de a le dezvolta creativitatea, abilitatile manuale și atenția la detalii. Acest tip de activitate le oferă copiilor posibilitatea de a se concentra pe crearea unui produs final și de a experimenta diferite opțiuni, pe care ei trebuie sa le gândească cu diferite materiale și tehnici de lucru.
Bucătăria poate fi un loc în care copiii își pot cultiva stima de sine, încrederea și sentimentul de autoapreciere. Copiii își pot exprima creativitatea prin elaborarea de rețete și prezentarea alimentelor. Poate fi vorba de ceva simplu, cum ar fi să decidă ce ingrediente să adauge într-o salată, sau ceva mai complex, cum ar fi crearea unui meniu pentru a-și hrăni familia sau unui mod inedit de a servi mâncarea sau de a pune masa.
În acest sens, personalul didactic al Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 23 a gândit un proiect pentru a stimula simțurile și încrederea în sine a copilașilor prin ”bucătăreală” și vânzarea produselor rezultate prin organizarea unui târg.
Târgul de toamnă se află la ediția a treia, Grădinița cu Program Prelungit Nr 23, Timișoara. Cadrele didactice implicate: Prof. Brăiloiu Gina, Untariu Tita, ureche Carmen, Picec Mădălina, Cota Sorina, Tamași Claudia, Ignat Anca, Dînșprean Adela, Andreascec Camelia, Dima Ioana, Florescu Daniela, Szekely Magdalena, Casapu Mirela, Dumitrașcu Ana, Sorohan Claudia, Carp Marinela, Bălu Flavia, Balaceanu Ania, Duma Andreea, Baranya Timea, si colectivul Creșei Nr 5 : Oana Boboescu, Dariana Pașca, Ana Bulea, Maria Benedek, director: Prof.Ioana Dăgan.
Comentariile sunt închise pentru Târg de toamnă cu fapte bune