Invitație la conferința de presă, începerea filmărilor la pelicula PRO Musica 5.0 (titlu provizoriu).

With
Comentariile sunt închise pentru Invitație la conferința de presă, începerea filmărilor la pelicula PRO Musica 5.0 (titlu provizoriu).

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei vă invită luni, 22 mai a.c. de la ora 12.00, la Hotel Atlas din Timișoara, Piața Sfântul Gheorghe nr. 2-3, la o Conferință de presă pentru prezentarea echipei și începerea filmărilor la pelicula PRO Musica 5.0 (titlu provizoriu).

Filmul va fi un documentar artistic-muzical cu elemente de docudramă, ce are ca temă istoria prezenței grupului timișorean ”PRO Musica” în spațiul culturii române de-a lungul unei jumătăți de secol, de la începutul anilor ’70, până în prezent.

Produs de Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei, proiectul se întemeiază, în principal, pe evocările, confesiunile și opiniile principalilor componenți ai grupului, filmate în anul 2023, cu o abordare retrospectivă. La acestea se adaugă reconstituirile teatralizate cu actori, părerile și mărturiile unor muzicieni care s-au integrat, într-un moment sau altul, în grup, colaboratori, intelectuali, personalități sau simpli iubitori și admiratori ai formației, susținute de un bogat suport sonor și vizual, secvențe de arhivă din concertele grupului și/sau din afara lor, fotografii, afișe, pliante, documente etc.

După conferința de presă, va avea loc un tur al Hotelului Atlas urmat de un bufet de bun început.