Salvați Patrimoniul Timișoarei! Filmul documentar muzical „CONCERTUL” este un obiectiv atins

With
Comentariile sunt închise pentru Salvați Patrimoniul Timișoarei! Filmul documentar muzical „CONCERTUL” este un obiectiv atins

Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei” anunță finalizarea unui proiect important și foarte drag, filmul documentar muzical „CONCERTUL”. Proiectul a fost finanțat de ERSTE ASSET MANAGEMENT și este o coproducție ASOCIAȚIA CULTURALĂ SALVAȚI PATRIMONIUL TIMIȘOAREI, SHOW FACTORY și WORKING CLASS PRODUCTION. Regia filmului este semnată de Cosmin Țiglar.

Documentarul muzical Concertul spune povestea unor muzicieni care aleg să constituie un grup, Stepan Project Blues Foundation, cu care să cânte la prima ediție din iulie 2016 a WolfBlues Festival de la Gărâna organizat de Nicu Covaci. Este un film despre blues, rock și Timișoara. Povestea spusă de Ilie Stepan, Dixie Krauser, Doru Apreotesei, Horea Crișovan, Florin Cvașa și Bogy Nagy începe cu perioada anilor ’70 – ’80 și se continuă, ca un arc peste timp, până în zilele noastre, intercalându-se cu concertul grupului din cadrul festivalului. La filmări a participat si reprezentantul nostru Ilie Sîrbu, deci suntem parte și din echipa de filmare.  Durata filmului este de 105 minute. Vor urma și alte proiecte de o asemenea anvergură. Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei este pregătită să salveze și să păstreze MEMORIA VIE a Timișoarei și Banatului.

Premiera filmului și lansarea DVD-ului, urmată de concertele acustice Stepan Project Blues Foundation vor avea loc în 26 aprilie la Timișoara la Reflektor Venue și în 29 aprilie la București la Clubul Țăranului.

Trailerul poate fi vizionat mai jos