Andrei Ivanovitch va concerta la Timișoara

With
Comentariile sunt închise pentru Andrei Ivanovitch va concerta la Timișoara

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei organizează împreună cu Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația Culturală Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, la sala Capitol a Filarmonicii,  în data de 29 Noiembrie 2019, ora 19, un concert în care va cânta Andrei Ivanovitch, strănepotul lui Iosif Ivanovici.

    

 

După o căutare de câțiva ani, l-am găsit pe Andrei Ivanovici cu ajutorul profesorului Radu Burcea de la Liceul ”Jean Louis Calderon”. Andrei Ivanovici a acceptat să cânte la Timișoara în memoria bunicului său, Iosif Ivanovici.

Andrei Ivanovici s-a născut la București, într-o familie cu rusi, sârbi și rădăcini românești. Numele de familie Ivanovici a obținut o popularitate largă mulțumită străbunicului său  Iosif Ivanovici  care a compus cunoscutul vals „Valurile Dunării”.

Educația sa muzicală timpurie a început la vârstă de șase ani când a fost acceptat la liceul de muzică in Bucuresti. Un an mai târziu, cu  recomandarea celebrului pianist român Valentin Gheorghiu, Andrei a plecat în URSS, unde a învățat la Conservatorul din Leningrad. Din în acest moment, viața lui a fost strâns legată de Rusia. Andrei Ivanovici și-a desăvârșit măiestria la Academia de Muzică din Moscova și la cea din Karlsruhe. În anii de studii, a primit multe premii la concursuri naționale și internaționale de pian pentru tineret. Andrei Ivanovici a lansat 15 CD-uri de muzică de Mozart, Debussy, Mussorgsky, Prokofiev, Shchedrin, Rachmaninov, Grieg și Chopin. Este Membru al Societății Chopin.  Din anul 2015, el a intrat in Consiliul Societății Rachmaninov. Concertează și predă cursuri de pian în întreaga lume, ca un adevărat navetist ce unește toate meridianele. Dar este legat sufletește de Conservatorul din Shanghai unde predă cursuri de măiestrie artistică.

Câteva din orchestrele cu care a cântat:

Orchestra Națională a Filarmonicii din Sankt Petersburg

Orchestra Simfonică Academică (Rusia)

Orchestra St. Petersburg

Orchestra Filarmonicii Baden-Baden,

Orchestra Filarmonicii din Osaka etc.